Elektrische auto naar de sloop brengen, kan dat?

30/03/2020   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Elektrische auto’s zijn nog niet zo heel lang verkrijgbaar op de markt. Daarom kom je ze bij een sloopbedrijf nog niet zo vaak tegen. Dat zal in de toekomst veranderen, nu steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. Overal om je heen zie je tegenwoordig Tesla's, maar ook elektrische auto's van Toyota, Nissan en Volkswagen. Hoewel elektrische auto’s bij de sloperij nu nog vrij zeldzaam zijn, kom je ze er toch al tegen. Het kan namelijk gebeuren dat je volledige elektrische auto, plug-in hybride of range extender total loss geraakt. In zo'n geval kun je hem dus gewoon aanbieden bij een autosloopbedrijf. Het aantal elektrische auto’s dat bij een sloperij wordt aangeboden, zal de komende jaren dus ook behoorlijk toenemen.

Elektrische auto autosloperij

Inname van elektrische auto’s

Wil jij je elektrische auto aan een autosloperij verkopen? Neem dan eerst contact met het bedrijf op om te vragen of ze elektrische auto’s innemen. Sloperijen nemen verschillende soorten auto’s in. Je elektrische auto zal daarom in de meeste gevallen ook welkom zijn. Autosloopbedrijven hebben vooral belang bij de onderdelen van de aangeboden auto’s. Ze halen de auto helemaal uit elkaar om de onderdelen vervolgens te verkopen. Zo kan je auto bij de sloop nog een leuk bedrag opbrengen.

Hoge restwaarde

Er zijn nog niet zoveel tweedehands onderdelen voor elektrische auto’s beschikbaar. Daarom hebben ze een hogere waarde dan de onderdelen van een auto met brandstofmotor. En dat is goed nieuws, als je je elektrische auto bij de sloop wilt aanbieden. Natuurlijk hangt het er wel vanaf in welke staat je auto verkeert. Is deze ernstige beschadigd of helemaal uitgebrand, dan zal de restwaarde lager zijn dan als er nog veel onderdelen herbruikbaar zijn. Een elektrische auto, waarvan nog veel onderdelen in orde zijn, heeft een prima restwaarde van een paar honderd tot soms zelfs een paar duizend euro.