Hoe kies je een autosloperij?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Ben je van plan om jouw sloopauto aan een autosloperij te verkopen of ben je op zoek naar tweedehands auto onderdelen en wil je deze bij de autosloperij kopen? Dan vraag je je misschien af voor welke autosloperij je het beste kunt kiezen. Waar let je op als je een autosloperij uitkiest? Wij leggen het aan je uit.

Hoe kies je een autosloperij?

Net als in iedere sector geldt dat er betrouwbare en minder betrouwbare bedrijven zijn. Maar hoe kies je het juiste bedrijf uit? Wij vertellen je waar je op moet letten.

De hoogte van de vergoeding voor je sloopauto of de prijs van tweedehands auto onderdelen

Autosloperijen doen in de basis hetzelfde. Ze kopen (sloop)auto's in, demonteren een groot deel van die ingekochte auto's en verkopen de tweedehands auto onderdelen. Juist omdat ze in de basis hetzelfde doen, is het eerst waar je naar kijkt waarschijnlijk de hoogte van de vergoeding die je ontvangt voor je auto of de prijs van de tweedehands auto onderdelen. Er gelden namelijk geen vaste vergoedingen of prijzen, waardoor je bij de ene autosloperij mogelijk een hogere vergoeding ontvangt dan bij de andere autosloperij voor dezelfde auto of een lagere prijs betaalt voor dezelfde auto onderdelen.

Andere voorwaarden

Ophalen of inleveren

Wil je je sloopauto verkopen? Waar de ene autosloperij je zal vragen om de auto zelf te komen brengen, zal de andere autosloperij voorstellen om jouw auto bij jou thuis op te halen. De vergoeding bij ophalen is meestal wat lager dan bij zelf inleveren, maar het scheelt ook een hoop tijd, gedoe en soms zelfs geld. Zeker als jouw auto de weg niet meer op mag of kan, bijvoorbeeld omdat je schade hebt of omdat de APK verlopen is.

Hoe snel wordt de auto opgehaald?

Ook als een auto stil staat, kost deze geld. De kosten van de autoverzekering en wegenbelasting lopen namelijk door. Duurt het even voordat een autosloperij jouw auto komt ophalen? Neem deze kosten dan mee in je overweging.

Garantie op tweedehands auto onderdelen

Ben je van plan om tweedehands auto onderdelen aan te schaffen? Kijk dan niet alleen naar de prijs ervan, maar ook naar de garantievoorwaarden. Het is wel zo fijn als je voor een paar euro extra verzekerd bent in het geval van een defect.

Reviews

Hoewel een goede beoordelingsscore natuurlijk geen garantie is voor een positieve ervaring in de toekomst, raden we toch aan om naar de ervaringen van andere klanten te kijken. Veel negatieve beoordelingen zijn namelijk een signaal van onbetrouwbaarheid.

Let op: het kan natuurlijk voorkomen dat een bedrijf incidenteel een slechte beoordeling krijgt. Dat is normaal en overkomt eigenlijk ieder bedrijf.

Autosloperij

(Sloop)auto verkopen?