Kan ik een camper naar de autosloop brengen?

09/03/2020   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Een camper is een motorvoertuig dat is ingericht om in te overnachten of te verblijven. Andere benamingen zijn bijvoorbeeld kampeerwagen, mobilhome, kampeerauto en motorhome. Ook een camper kan aan het einde van zijn latijn geraken. In zo'n geval vraag je je misschien of je een oude kapotte camper kunt inleveren bij een autosloperij. In dit artikel geven je daarover meer informatie.

Kan ik een camper naar een autosloperij brengen?

Hoewel een camper een motorvoertuig is, is niet iedere autosloperij even blij met een camper. Een camper is namelijk een stuk lastiger om te demonteren dan een auto. Ze bestaan over het algemeen uit veel meer onderdelen en andere materialen, waardoor het demonteren een tijdrovend proces kan zijn. Wil jij je camper naar een sloperij brengen? Neem dan van te voren telefonisch contact op om te vragen of de camper kan worden ingeleverd.

Sloopcamper

Een camper laten ophalen

Als een autosloperij campers inneemt, wil dat niet zeggen dat ze ieder type camper (gratis) kunnen ophalen. Zeker grote, kapotte campers, kunnen namenlijk niet altijd eenvoudig worden vervoerd. De meeste kleine autosloperijen werken met oprijwagens die niet gemaakt zijn om zwarte kampeerauto's te vervoeren. Wil je dat jouw camper opgehaald wordt? Dan is het verstandig om goed te overleggen of ophalen echt mogelijk is en wat de kosten zijn. Geeft de voertuiggegevens door en communiceer de mankementen, zodat je niet op locatie voor verrassingen komt te staan.

Vergoeding

Waarschijnlijk vraag je je af of je een vergoeding kunt krijgen voor een sloopcamper. Uiteraard is dat afhankelijk van de staat waarin de camper verkeert en het type camper, maar ook van andere factoren, zoals de inspanning die moet worden geleverd om de camper te demonteren. Wil je van een camper af? Dan is het verstandig om meerdere autosloperijen met elkaar te vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je de juiste prijs ontvangt voor oude camper. De vergoeding kan varieren van helemaal niks, tot enkele tientjes tot soms wel honderden euro's.