Sloopauto verkopen zonder aanwezig te zijn bij overdracht, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Het verkopen van een sloopauto is een klus waar niet iedereen zin in en tijd voor heeft. Het vereist inspanning en het kost tijd. Zeker als een sloopauto na een ongeval bij een bergingsbedrijf of zonder keuring bij een autogarage staat, maar ook als iemand een drukke baan heeft en overdag niet thuis is (niet alle autosloperijen halen 's avonds of in het weekend auto's op) of vaak in het buitenland zit, komt dat niet altijd uit. Wellicht vraag je je af of je aanwezig moet zijn bij de overdracht en het overschrijven van jouw sloopauto. Daarover geven wij meer informatie.

Dien je aanwezig te zijn bij de verkoop van een sloopauto?

Nee, je hoeft niet verplicht aanwezig te zijn bij de overdracht van een sloopauto.

Wat heeft een autosloperij van jou nodig als je niet aanwezig bent?

Een medewerker die jouw auto op komt halen, heeft een aantal dingen nodig, namelijk:

Met uitzondering van de sleutels kun je alles digitaal aanleveren.

Is het verstandig om aanwezig te zijn bij de overdracht?

In principe raden wij iedereen aan om ervoor te zorgen dat er op zijn minst iemand aanwezig is bij overdracht. Dat mag dus ook iemand anders zijn dan jijzelf, als diegene maar op de hoogte is van de afspraken. Op die manier weet je namelijk zeker dat de auto ter plekke overgeschreven wordt en dat de vergoeding betaald wordt voordat je het eigendom en de sleutels overdraagt.

Tips voor als je zelf niet aanwezig bent of kunt zijn

Kun je zelf niet aanwezig zijn? Probeer dan altijd om iemand in te schakelen die de overdracht voor jou uitvoert. Lukt dat écht niet? Zorg dan dat je hele goede afspraken maakt met degene die jouw sloopauto komt ophalen. Zorg dat je het geld ontvangen hebt, voordat je de autopapieren stuurt. Nadat de auto is overgeschreven ben je namelijk geen eigenaar meer. Tegelijkertijd is het verstandig om de sleutel ergens in of in de buurt van de auto te verstoppen en de locatie ervan pas prijs te geven op het moment dat je de vergoeding én het vrijwaringsbewijs ontvangen hebt.

man draagt sleutel over aan koper van auto

(Sloop)auto verkopen?