Zijn autosloperijen op zondag en op feestdagen geopend?

16/09/2019   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kunt iedere dag wel in een situatie terecht komen waardoor je auto het begeeft en je er zo snel mogelijk van af wilt. Of dit nu gebeurt op een maandag, een dinsdag, een woensdag, een donderdag, een vrijdag, een zaterdag, een zondag of een feestdag, in alle gevallen wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk geregeld hebben dat je auto opgehaald wordt of weggebracht kan worden. De kosten van de verzekering lopen door en ook voor de wegenbelasting betaal je per dag. Zeker bij zware diesel auto's kan het snel tientallen euro's per dag kosten om een kapotte auto op je naam te hebben. In dit artikel geven we je meer informatie over de openingstijden van autosloperijen.

Weekend: zaterdag en zondag

De meeste autosloperijen zijn in het weekend geopend op zaterdag. Toch is er een groot aantal autosloperijen dat de poorten op zaterdag volledig gesloten houdt. Omdat weekendpersoneel over het algemeen duurder en lastiger te vinden is dan weekpersoneel, kiezen veel autodemontagebedrijven er voor om hun deuren op zaterdag volledig of in de middag gesloten te houden. Op zondag zijn er vrijwel geen autosloperijen actief. Kleine autosloperijen bieden soms wel de mogelijkheid om op afspraak langs te komen, maar de meeste bedrijven houden hun deuren gesloten en sturen geen oprijwagens uit. Het is voor de meeste bedrijven simpelweg niet rendabel om de deuren te openen.

Auto ongeluk zondag feestdag

Feestdagen

Ook op feestdagen zijn de meeste autosloperijen gesloten. Om die reden kun je op feestdagen je auto niet op laten halen of wegbrengen. Sommige kleine autodemontagebedrijven zijn wel geopend op afspraak.

Afspraak maken in het weekend of op een feestdag?

Hoewel de poorten meestal gesloten blijven, zijn er een aantal autobedrijven telefonisch of per mail wel gewoon bereikbaar. Wil je zo snel mogelijk van je auto af? Dan kun je de sloopauto of schadeauto in kwestie alvast aanbieden via de website, via Whatsapp of telefonisch. Het kan lonen om je auto in het weekend aan te bieden, omdat je op die manier eerder aan de beurt bent en op maandagochtend als eerste geholpen wordt.