Kan ik 's avonds mijn auto naar de sloop brengen?

24/09/2019   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

De meeste Nederlanders werken tussen 09:00 en 17:00 uur en met reistijd erbij zijn ze daarom meestal tussen 08:00 en 18:00 uur van huis. Laat dat nu net de tijd zijn dat de meeste winkels geopend zijn. Wil je je auto naar de sloop brengen, dan vraag je je misschien af of je dat ook buiten "kantoortijden" kunt doen. In dit artikel geven je antwoord op deze vraag.

Openingstijden van autosloperijen

Vrijwel alle autosloperijen zijn gesloten vóór 08:00 en na 18:00 uur. Dat betekent dat je, als je een baan hebt met kantoortijden, niet terecht kunt op de sloperij zonder afspraak. Toch zijn er diverse autosloperijen die op afspraak nog even open willen blijven of juist vroeger open willen gaan. Wil je je auto buiten kantoortijden naar de sloop brengen? Neem dan (ruim) van te voren even contact op met een autosloperij naar keuze.

Auto laten ophalen buiten kantoortijden

Omdat de meeste autosloperijen hun deuren om 18:00 uur sluiten, zijn de meeste ophaalservices voor 08:00 en na 18:00 niet meer actief. Omdat je een ophaalafspraak altijd plant, is het wel mogelijk om te informeren naar de mogelijkheden die een autosloperij kan bieden. Sommige autosloperijen maken een uitzondering voor klanten die niet goed beschikbaar zijn tijdens kantooruren.

's avonds autosloperij open

Auto wegbrengen of laten ophalen op zaterdag of zondag

Op zondag en op feestdagen zijn vrijwel alle autosloperijen gesloten. Dat betekent dat je er 's zondags eigenlijk nooit terecht kunt. Op zaterdag gaan de poorten wel vaak open en daardoor kunnen mensen met een kantoorbaan op zaterdag bij de autosloperij terecht. Natuurlijk is het in alle situaties verstandig om van te voren contact op te nemen. Zo weet je zeker dat men tijd voor je heeft of dat het niet erg druk is.

Maak tijdig een afspraak

Wil je van je auto af, maar heb je een drukke baan en ben je beperkt beschikbaar? Dan is het verstandig om tijdig contact op te nemen met een autosloperij naar keuze. Vrijwel alle autosloperijen werken met een agenda. Ze kunnen jouw auto alleen direct ophalen als het niet druk is. Wil je zeker weten dat jouw sloopauto op een specifieke dag op een specifiek moment kan worden opgehaald? Neem dan enkele dagen, of liever nog een week, van te voren contact op met de autosloop.