Sloopauto verkopen op zaterdag, zondag (weekend) of op feestdagen, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Je auto kan op ieder moment kapot gaan, dus ook in het weekend of op een feestdag. Als jouw auto op zo'n dag kapot gaat en je deze wilt laten slopen, wil je hem waarschijnlijk zo snel mogelijk verkopen en laten ophalen en niet een paar dagen afwachten. Immers, iedere dag dat de auto op jouw naam staat kost geld, want de kosten van de autoerzekering en de wegenbelasting lopen gewoon door. Daarom vertellen we of het mogelijk is om je sloopauto te verkopen en te laten ophalen op zaterdag, zondag (in het weekend) of op feestdagen. Dat is ook handig voor mensen die door de weeks eigenlijk geen tijd hebben.

Sloopauto verkopen in het weekend of op een feestdag? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Marktconforme vergoeding!

Kun je een sloopauto verkopen op zaterdag, zondag of op een feestdag?

Op zaterdagen zijn veel autosloperijen (al dan niet tussen met afwijkende openingstijden) geopend, terwijl ze op zondagen en feestdagen meestal gesloten zijn. Wil je je sloopauto op zaterdag verkopen, dan is dat dus meestal geen probleem, terwijl verkopen op zondagen of op een feestdag lastiger zal zijn.

geopend bord op poort

Is ophalen op zaterdag, zondag of op een feestdag ook mogelijk?

De meeste autosloperijen halen sloopauto's op op zaterdag, maar niet op zondag en feestdagen. Soms maken autosloperijen uitzonderingen en halen indien gewenst ook op zondag of op feestdagen op. Wil je graag dat jouw auto op een zondag of op een feestdag wordt opgehaald? Overleg dat dan van te voren goed.

Let op: het is belangrijk om te beseffen dat de meeste autosloperijen met een planning werken. Het is niet altijd mogelijk om de auto aan te bieden en op dezelfde dag nog op te laten halen. Als jij op zaterdag belt, kan de auto niet altijd dezelfde dag nog worden opgehaald.

Levert een sloopauto in het weekend of op een feestdag minder op?

In principe levert een sloopauto in het weekend of op een feestdag niet minder op dan op een normale werkdag. De sloopauto zelf is dan namelijk niet minder waard. Echter, in de praktijk kan het toch voorkomen dat een autosloperij minder vergoeding betaalt op een zaterdag, zondag of feestdag, bijvoorbeeld omdat er op die dagen minder concurrentie is (omdat er minder autosloperijen sloopauto's ophalen op deze dagen) en/of omdat ze op die dagen extra personeelskosten moeten maken.

(Sloop)auto verkopen?