Graafmachine, bulldozer of shovel naar de sloop brengen, kan dat?

13/03/2023   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Wie aan een voertuig denkt, denkt ongetwijfeld direct aan een (personen)auto. Toch zijn er nog veel meer soorten voertuigen. Waarschijnlijk denk je nu direct aan een fiets, een motor of een boot, maar ook graafmachines, bulldozers, shovels en andere grondverzetmachines behoren tot de groep voertuigen. Ben je in het bezit van zo'n oude grondverzetmachine waar je graag vanaf wilt? Dan vraag je je misschien af of je daarmee bij een autosloperij terecht kunt. Een autosloperij koopt namelijk niet alleen auto's, maar ook andere voertuigen in.

Grondverzetmachine verkopen en (gratis) laten ophalen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Koopt een autosloperij oude of kapotte graafmachines en shovels in?

Ja, bij de meeste autosloperijen of autodemontagebedrijven kun je terecht met een oude of kapotte graafmachine, bulldozer of shovel. Dergelijke grondverzetmachines bestaan namelijk voor een groot deel uit metalen die gerecycled kunnen worden. Aan de recycling van die materialen kan geld worden verdiend.

Haalt een autodemontagebedrijf grondverzetmachines (gratis) op?

Sommige autosloperijen doen dat wel. Echter, in tegenstelling tot personenauto's kunnen graafmachines, bulldozers en shovels meestal niet met de 'gewone' oprijwagen worden opgehaald. Daarom moet zwaar vervoer uitrukken, wat het ophalen kostbaar maakt. Om die reden haalt niet iedere autosloperij grondverzetmachines (gratis) op.

graafmachines shovel grondverzetmachines

Hoeveel is een oude grondverzetmachine waard?

Dat is erg afhankelijk van de staat waarin de graafmachine, de bulldozer of de shovel verkeert. Ook het merk, het type, het bouwjaar en het aantal draaiuren speelt een rol. Verkeert een grondverzetmachine in goede staat? Dan kan zo'n voertuig al snel honderden of zelfs duizenden euro's opleveren. Hoewel de meeste autosloperijen niet gespecialiseerd zijn in de handel in tweedehands graafmachine, bulldozer en shovel onderdelen, zijn ze meestal toch bereid om er een marktconforme vergoeding voor te betalen. Gaat het om een oude, kapotte grondverzetmachine? Dan zal de prijs een stuk lager uitvallen. Toch gaat het vaak nog steeds om enkele honderden euro's. Omdat grondverzetmachines in meeste gevallen veel zwaarder zijn dan de gemiddelde sloopauto is ook de sloopwaarde een stuk hoger.

(Sloop)auto verkopen?