Wals naar de sloop brengen, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Hoewel we vaak spreken over een autosloperij of autodemontagebedrijf, kun je er met meer voertuigen terecht dan alleen met auto's. Eerder schreven we al berichten over caravans, brommers, heftrucks en agrarische voertuigen, maar hoe zit het eigenlijk met walsen? Kun je een wals naar de sloop brengen, komen ze hem gratis ophalen en ontvang je een vergoeding voor een oude wals?

Wals verkopen en gratis laten ophalen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Wat is een wals?

De wals die wij in dit artikel bedoelen, is een zwaar en robuust werktuig dat wordt gebruikt om materialen plat te maken of te bewerken, zoals beton en asfalt. Je kunt een wals herkennen aan zijn grote rollen. Soms heeft een wals twee rollen, een aan de voor- en een aan de achterzijde en soms heeft een wals slechts één rol (meestal aan de voorkant). Walsen zijn er in verschillende soorten (bijvoorbeeld tandemwalsen en bandenwalsen) en maten.

wals

Kun je een wals naar de sloop brengen?

Hoewel er door autodemontagebedrijven vaak niet over walsen gerept wordt, kun je er meestal wel mee terecht. Een wals bestaat namelijk deels uit kostbare, zware metalen, die kunnen worden gerecycled. Wil je weten of een autosloperij een wals inkoopt? Neem dan contact op met het bedrijf. In sommige behoort gratis ophalen zelfs tot de mogelijkheden.

Ontvang je een vergoeding voor een wals?

Net als bij een auto, is de hoogte van de vergoeding die je ontvangt afhankelijk van diverse factoren. Is het een oude, kapotte wals dan is de vergoeding meestal nihil. Echter, als het om een relatief nieuwe wals in goede staat gaat, dan ontvang je in veel gevallen wel een vergoeding. Toch is de vergoeding die je voor een oude wals ontvangt waarschijnlijk wat lager dan je misschien zou verwachten. Dat komt omdat autosloperijen meestal niet gespecialiseerd zijn in de handel van(gebruikte onderdelen van) walsen, waardoor zij niet altijd in staat zijn om het maximale eruit te halen.

(Sloop)auto verkopen?