Wat is een demontagecode en hoe vraag je deze aan?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Wil je je auto laten slopen, maar ben je (een deel van) je kentekenbewijs kwijt? Dan kun je een demontagecode aanvragen. Wat is een demontagecode precies? Wij leggen het uit.

Wat is een demontagecode?

Een demontagecode is een code die je kunt aanvragen als je je kentekenbewijs kwijt bent en je je auto wilt laten slopen. Het aanvragen van een demontagecode is gratis. De code kan door een door de RDW erkend autodemontagebedrijf worden gebruikt om de sloopauto af te melden.

Hoe vraag je een demontagecode aan?

Je kunt een demontagecode aanvragen met DigID. Informatie over het aanvragen van een demontagecode vind je hier.

Dien ik ergens rekening mee te houden?

Ja, je dient rekening te houden met de onderstaande zaken:

  • Een demontagecode is 4 weken geldig.
  • Als je een demontagecode aanvraagt, zijn je kentekenbewijs en je tenaamstellingscode niet meer geldig. Vraag dus alleen een demontagecode aan als je zeker weet dat je je auto wilt laten slopen.

Auto laten slopen met een demontagecode? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Heb je je kentekenbewijs en/of tenaamstellingscode nodig voor sloop?

Nee, je hebt tegenwoordig niet per se een kentekenbewijs en/of tenaamstellingscode nodig als je je auto wilt laten slopen. Ben je (een deel van) je kentekenbewijs kwijt en wil je je auto laten slopen door een door de RDW erkend autodemontagebedrijf? Dan kun je gratis een demontagecode aanvragen. Dat kan online! Meer informatie daarvoor vind je hier. Dat scheelt onnodige kosten!

Wat als de autosloperij toch om autopapieren vraagt?

Niet iedere auto die bij een autosloperij terechtkomt, wordt daadwerkelijk gesloopt. In sommige gevallen zal een autosloperij daarom toch vragen om autopapieren om de auto over te kunnen schrijven. Is dat in jouw situatie het geval? In sommige gevallen wil de autosloperij de extra kosten voor het aanvragen van het nieuwe kentekenbewijs compenseren in de vorm van extra vergoeding. Je kunt daar altijd om vragen, maar niet iedere autosloperij zal extra vergoeding betalen.

Kentekenbewijs kwijt en verkopen aan een handelaar of particulier

Wil je je auto verkopen aan een handelaar of een particulier en ben je je autopapieren kwijt? Dan dien je wel een nieuw kentekenbewijs aan te vragen voordat je je auto gaat verkopen. In dit artikel geven we daarover meer informatie.

autodemontagebedrijf plaats met auto's

(Sloop)auto verkopen?