Niet-rolbare auto laten ophalen door de sloop, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Een niet-rolbare auto is niet rollend te verplaatsen. Als jouw auto niet-rolbaar is, kun je hem dan nog wel (gratis) laten ophalen door de sloop? Wij geven je daarover meer informatie.

Niet-rolbare auto gratis laten ophalen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Wat is een niet-rolbare auto?

Een niet rol-bare auto is een auto die niet rollend verplaatst kan worden. Een auto is bijvoorbeeld niet-rolbaar als de auto vast zit in een versnelling en daar niet uit te krijgen is, als de handrem vast zit, als er schade is die de rolbaarheid van de auto beperkt, als de wielen blokkeren of als er helemaal geen wielen aanwezig zijn.

Let op: een niet-rolbare auto is niet hetzelfde als een niet-rijdende of een niet-stuurbare auto.

Een niet-rolbare auto laten ophalen door de sloop, kan dat?

Een niet-rolbare auto kan niet altijd door de sloop worden opgehaald. Dat komt omdat er voor het ophalen speciaal materiaal nodig is. De meeste autosloperijen gebruiken oprijwagens om sloopauto's op te halen. De minimale voorwaarde voor ophalen met een oprijwagen is dat auto's rolbaar zijn. Ze moeten immers op de oprijwagen worden gereden. Gelukkig zijn er ook autosloperijen die vrachtwagens met kraan gebruiken en niet-rolbare auto's op kunnen halen. Echter, omdat niet iedere autosloperij over dergelijke vrachtwagens beschikt, is het verstandig om van te voren goed na te vragen of jouw niet-rolbare auto kan worden opgehaald.

Is het ophalen van een niet-rolbare auto gratis?

Nee, een niet-rolbare auto laten ophalen is niet altijd gratis. Het is alleen gratis als dat voor een autosloperij rendabel is. Concreet betekent dat dat de restwaarde van jouw sloopauto hoger moet zijn dan de kosten die gepaard gaan met het ophalen van jouw auto.

niet-rolbare auto takelwagen

Hoeveel is een niet-rolbare auto waard?

De waarde van een sloopauto is afhankelijk van de staat waarin deze verkeert, het type auto, het bouwjaar en een aantal andere factoren. Is jouw auto niet rolbaar, maar wel relatief nieuw en erg gewild? Dan kan deze toch nog een leuke vergoeding opleveren. Echter, als de auto al gedeeltelijk gedemonteerd of uitgebrand is, dan kan het best zijn dat je helemaal geen vergoeding krijgt.

Wil je zeker weten dat je de beste vergoeding ontvangt? Neem dan contact op met meerdere bedrijven, zodat je ze met elkaar kunt vergelijken. Vermeld altijd duidelijk dat de auto niet-rolbaar is.

Levert een niet-rolbare auto minder op dan een rolbare auto?

Ja, over het algemeen levert een niet-rolbare sloopauto minder op dan een vergelijkbare rolbare auto. Het inzetten van een vrachtwagen met kraan brengt meer kosten met zich mee dan het inzetten van een oprijwagen. De extra kosten worden verdisconteerd met een eventuele vergoeding. Als het saldo negatief is, dan ontvang je mogelijkerwijs helemaal vergoeding voor jouw auto, maar moet je zelfs bijbetalen voor het ophalen.

(Sloop)auto verkopen?