Onrijdbare auto laten ophalen door de sloop, kan dat?

31/07/2023   |   04/09/2023   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Ben je betrokken geraakt bij een ongeval en is jouw auto nu onrijdbaar? Is de versnellingsbak, koppeling of motor van jouw auto kapot en is het niet mogelijk om deze zelf naar de sloop te brengen? Is de APK van jouw auto verlopen, waardoor je er de weg niet meer mee op mag? Dan vraag je je misschien of je jouw sloopauto (gratis) kunt laten ophalen door de sloop. Wij vertellen het aan je.

Let op: een niet-rijbare auto is niet hetzelfde als een niet-rolbare of een niet-stuurbare auto.

Onrijdbare auto verkopen en gratis laten ophalen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Onrijdbare auto laten ophalen door de sloop, kan dat?

Ja, onrijdbare auto's kunnen vrijwel altijd opgehaald worden. De meeste autosloperijen beschikken over het juiste materieel - oprijwagens en/of vrachtwagens met kraan - om niet-rijdbare auto's op te halen. Sommige bedrijven doen dat alleen in de regio, terwijl er ook bedrijven zijn die auto's ophalen in het hele land.

Zijn er kosten verbonden aan het ophalen van een onrijdbare auto?

Als een auto nog wat restwaarde heeft, is gratis ophalen meestal mogelijk. Houd er wel rekening mee dat de staat waarin een auto verkeert de hoogte van de vergoeding negatief kan beïnvloeden. Bovendien worden de kosten van het ophalen verdisconteerd.

Er zijn een aantal situaties waarin ophalen niet altijd gratis is, bijvoorbeeld als het ophalen erg veel tijd in beslag neemt of als een auto volledig uitgebrand is. Ook als een sloopauto geen wielen heeft of andere belangrijke onderdelen mist, is ophalen niet altijd gratis. De reden is simpel: een autosloperij moet wel wat kunnen verdienen aan jouw sloopauto.

Onrijdbare sloopauto op oprijwagen

Is een onrijdbare sloopauto minder waard dan een rijdbare sloopauto?

Als we twee dezelfde sloopauto's vergelijken - een onrijdbare en een rijdbaar, dan is de onrijdbare auto meestal iets minder waard dan de rijdbare auto. Dat komt omdat er dan belangrijke onderdelen niet hergebruikt kunnen worden.

Echter, dat wil niet zeggen dat een niet-rijdbare sloopauto waardeloos is. De waarde van een sloopauto hangt inderdaad deels af van de staat waarin deze verkeert, maar er zijn meer factoren die de waarde beïnvloeden. In sommige gevallen kan een onrijdbare auto (bijvoorbeeld in het buitenland) nog makkelijk worden gerepareerd of gaat het om een onrijdbare sloopauto waarvan de nog wel werkende onderdelen erg gewild zijn.

Hoe verkoop je een onrijdbare sloopauto?

Is jouw sloopauto niet-rijdbaar? Zeg dit dan altijd eerlijk tegen een potentiële koper. Op die manier komt de koper op locatie niet voor verrassingen te staan. Ze nemen direct het juiste materieel mee om de auto mee te kunnen nemen.

(Sloop)auto verkopen?