Regelmatig een hond vervoeren in je auto, maakt dat je auto minder waard?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Naar schatting zijn er in Nederland zo'n 2.000.000 honden. Hoewel het hebben van een hond voor de meeste mensen een groot aantal pluspunten heeft, zijn er ook minpunten. Regelmatig krijgen wij de vraag of het regelmatig vervoeren van een hond in de auto de waarde van die auto negatief kan beïnvloeden. In dit artikel beantwoorden we die vraag.

Maakt (regelmatig) een hond vervoeren in je auto die auto minder waard?

Het (regelmatig) vervoeren van een hond opzich maakt jouw auto niet minder waard. Anders dan bij roken in de auto, staat het vervoeren van een hond niet garant voor waardevermindering. Echter, helaas komt het wel vaak voor dat een hond schade toebrengt aan het interieur of het interieur dusdanig vies maakt dat deze niet meer helemaal gereinigd kan worden. De onstane schade maakt jouw auto waarschijnlijk wel minder waard.

Welke schades komen vaak voor?

Het komt regelmatig voor dat een hond aan het interieur knaagt of krabt en daardoor iets kapot maakt. Daarnaast horen we weleens dat een (natte) hond het interieur onherstelbaar vies heeft gemaakt.

hond in bench in kofferbak

Auto waarin in een hond vervoerd is verkopen, moet ik nog ergens op letten?

In principe werkt het verkopen van een auto waarin regelmatig een hond vervoerd is op dezelfde manier als een auto verkopen waarin dat niet gebeurd is. Je hoeft dus ook niet per se te vermelden dat er regelmatig een hond is jouw auto vervoerd is. Echter, als de koper er naar vraagt, dien je - zeker als er sprake is van schade - dat natuurlijk wel tegen de potentiële koper te vertellen. Dat noemen we informatieplicht.

Voorkomen dat jouw auto beschadigd raakt door een hond, kan dat?

Dat kan zeker! De beste en bovenal meest veilige manier om je hond te vervoeren is in een speciale, niet te grote bench in de bagageruimte. Heb je geen grote kofferbak of onvoldoende ruimte? Vervoer de hond dan op de achterbank in een speciale hondenstoel. Leg daaronder een groot kleed neer, zodat je interieur zo veel mogelijk beschermd is.

Auto waarin regelmatig een hond is vervoerd verkopen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

(Sloop)auto verkopen?