(Sloop)auto voor iemand anders verkopen, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Regelmatig krijgen we de vraag of het mogelijk is om een (sloop)auto voor iemand anders te verkopen. Bijvoorbeeld van een zoon of dochter die de auto van zijn of haar vader of moeder op leeftijd wil verkopen. Daarom leggen we uit of het mogelijk is of een auto van iemand anders te verkopen en vertellen we je wat je daarvoor nodig hebt.

Snel de (sloop)auto van iemand anders verkopen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Marktconforme vergoeding!

Een auto voor iemand anders verkopen, kan dat?

Ja, je kan en mag een auto voor iemand anders verkopen.

Wat heb je nodig als je iemand anders jouw auto wil laten verkopen?

Je hebt in ieder geval een complete set autopapieren en de autosleutel nodig. Die papieren zijn nodig om de auto over te kunnen schrijven en de autosleutel om de auto te kunnen verplaatsen.

Machtiging om te verkopen

Daarnaast is het verstandig om van te voren duidelijke afspraken te maken over verkoop, bijvoorbeeld over de minimale verkoopprijs, en die afspraken vast te leggen in een machtiging. Op die manier weet je zeker dat er je later geen onenigheid krijgt. Op de machtiging dient informatie over de eigenaar van het voertuig, de gemachtigde en de auto te worden vermeldt en de machtiging moet worden voorzien van een datum en door beide partijen zijn ondertekend.

Dient de eigenaar aanwezig te zijn verkoop?

Nee, de eigenaar hoeft niet aanwezig te zijn bij verkoop.

Hoe weet je zeker dat de auto is overgeschreven?

Als de auto overgeschreven is, ontvang je van de nieuwe eigenaar een vrijwaringsbewijsHet vrijwaringsbewijs (kort: vrijwaring) is hét bewijs waarmee je kunt aantonen dat (het kenteken van) het voertuig niet langer op naam van de oude eigenaar staat.

Een auto verkopen bij overlijden, hoe zit dat dan?

Wil jij als erfgenaamde auto van een overledene verkopen? Aan dit onderwerp hebben we ook een artikel gewijd. Dat artikel lees je hier.

autosleutel overdracht bij auto verkopen

(Sloop)auto verkopen?