Sloopauto laten ophalen langs de kant van de weg, kan dat?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Een auto gaat vrijwel nooit kapot op je eigen oprit. Als je auto total loss raakt tijdens het rijden, bijvoorbeeld omdat de motor of de versnellingsbak kapot is gegaan of door een ongeval, en het niet meer loont op de auto te laten repareren, wil je de auto waarschijnlijk zo 'goedkoop' mogelijk laten slopen. We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om een sloopauto langs de kant van de weg op te laten halen. Daarom vertellen we of dat mogelijk is.

Sloopauto laten ophalen langs de kant van de weg? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Marktconforme vergoeding!

Sloopauto laten ophalen langs de kant van de weg, kan dat?

Ja, een sloopauto kan - mits de veiligheid niet in het geding komt natuurlijk - eigenlijk overal worden opgehaald. Het maakt voor een autosloperij geen verschil of dat bij jou thuis of op een andere locatie is. Is jouw auto tijdens het rijden kapotgegaan? Dan hoef je de auto dus niet eerst terug naar jouw huis of naar een garage te (laten) brengen.

De sloopauto laten ophalen bij een bergingsbedrijf, kan dat ook?

Is jouw auto, bijvoorbeeld omwille van veiligheid, geborgen en naar het terrein van het bergingsbedrijf gebracht? Indien gewenst kan de auto worden opgehaald op die locatie.

Is de vergoeding lager als je de sloopauto langs de kant van de weg laat ophalen?

Nee, een sloopauto die langs de kant van weg wordt opgehaald, is niet per definitie minder waard. De waarde van een sloopauto is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de staat waarin deze verkeert. Wil je daar meer over weten? Hies lees je meer over de waarde van een sloopauto.

Hoe verkoop je een sloopauto die langs de weg staat?

Als je jouw auto langs de kant van de weg wilt laten ophalen, zorg je er natuurlijk eerst voor dat de auto op een auto op een veilige plek staat. Daarna werkt het proces hetzelfde als bij het verkopen van iedere sloopauto. Meer daarover lees je hier.

Staat de auto ver van je huis en kun je niet bij de overdracht zijn? Lees dan dit artikel.

Man belt om kapotte auto op te laten halen op de openbare weg

(Sloop)auto verkopen?