Wanneer is een auto rijp voor de sloop?

08/06/2020   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Wellicht zit je al een tijdje met een oude auto opgescheept, die je niet meer verkocht krijgt via de bekende kanalen, zoals Marktplaats en Autoscout. Je vraagt jezelf af wat je met je auto aan moet. Ondertussen lopen de wegenbelasting en de verzekering gewoon door. De auto rijdt nog en ziet er opzich nog goed uit, maar de apk is verlopen en niemand wil hem kopen. Eigenlijk vind je het zonde om de auto naar de sloop te brengen. Toch kan dit in sommige gevallen wel de beste optie zijn. In dit artikel leggen we je uit wanneer je auto rijp is voor de sloop en waarom je er goed aan doet om je auto naar een autosloperij te brengen.

Wanneer breng je een auto naar de sloop?

Waar denk jij aan als je het woord sloopauto hoort? Veel mensen denken aan een autowrak dat na een brand of auto-ongeluk is overgebleven en geen enkele waarde meer vertegenwoordigd. Toch wordt de term sloopauto veel breder gebruikt. Iedere auto die geen of nauwelijks restwaarde heeft op de tweedehands markt en waarvoor om die reden geen koper kan worden gevonden, is eigenlijk een sloopauto. Bezit jij bijvoorbeeld een oude Citroën C5, die nog prima rijdt, maar die niet verkocht wordt? Dan is er nog maar een uitweg. In zo'n geval kun je de auto naar de sloop brengen.

wanneer auto naar sloop

Waarom breng je een auto naar de sloop?

Huisvuil gooi je in de container en grof vuil breng je naar de stort. Toch kun je daar je auto niet kwijt. Voor de recycling van auto's zijn zogenaamde autodemontagebedrijven of autosloperijen ontstaan. Deze bedrijven zorgen ervoor dat je auto op een juiste manier wordt gerecycled. Dat betekent dat een zo groot mogelijk deel van de sloopauto op diverse manieren opnieuw wordt ingezet. Allereerst worden alle overtollige vloeistoffen uit de auto gehaald, daarna worden waardevolle, bruikbare auto onderdelen gedemonteerd en ten slotte wordt het overtollige materiaal, zoals oud ijzer gerecyled. Omdat de autosloperij geld kan verdienen door de auto te recyclen, betalen ze meestal een (kleine) vergoeding voor jouw auto.

Wil je zo snel mogelijk van je oude auto af? Dan kun je contact opnemen met een autosloperij bij jou in de buurt!