Wat doe je met een onverkoopbare auto?

02/06/2021   |   13/07/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Onverkoopbare auto's bestaan eigenlijk niet, maar toch kan dat voor jou wel zo voelen. Heb jij jouw auto al een tijdje op een online marktplaats te koop staan, maar krijg je geen enkele reactie of bericht? Dan voelt het voor jou waarschijnlijk alsof jouw auto onverkoopbaar is. Het kan inderdaad voorkomen dat het niet meer lukt om jou auto te slijten aan een andere particuliere koper of een autobedrijf. In zo'n geval is er gelukkig een uitweg, namelijk de autosloperij. Dat betekent dat je zelfs voor je auto die je dacht niet te kunnen verkopen, nog een vergoeding kunt krijgen!

Wat doet een autosloperij?

Een autosloperij koopt allerhande (sloop)voertuigen in om deze zo goed als mogelijk te recyclen en daar geld aan te verdienen. Recyclen doet men op verschillende manieren. Enerzijds worden onderdelen van waarde zoveel als mogelijk gedemonteerd, zodat ze daarna opnieuw te koop aangeboden kunnen worden. De tweedehands auto onderdelen markt is enorm interessant voor zowel particuliere als zakelijke kopers, omdat zij veel geld kunnen besparen door te kiezen voor een tweedehands auto onderdeel. Anderzijds worden de overgebleven materialen, die materialen die niet meer verkocht kunnen worden, zoveel als mogelijk klaargemaakt voor recycling en aangeboden bij (metaal)recyclingsbedrijven.

Onverkoopbare auto

Krijg ik een vergoeding?

Omdat de autosloperij geldt kan verdienen aan jouw sloopauto zullen ze in de meeste gevallen bereid zijn om een (kleine) vergoeding te betalen voor jouw auto. De vergoeding varieert van enkele tientjes tot soms een paar honderd euro. Bied jij een relatief jonge of schaarse auto aan? Dan kan de vergoeding nog verder oplopen.

Hoe kan ik mijn auto aanbieden?

Het aanbieden van een auto aan de autosloperij is een eenvoudig proces.  Je kunt langsrijden, telefonisch contact opnemen of een bericht sturen via de website van het bedrijf. Aan de hand van een aantal vragen en soms ook foto's zal een vergoeding worden voorgesteld. Je bepaalt zelf of je akkoord gaat met het uitgebrachte bod. In de meeste gevallen kun je ervoor kiezen om de auto op te laten halen op een locatie naar keuze, maar let op: het kan zijn dat het laten ophalen de hoogte van de vergoeding beïnvloed.

Tip: de prijs van sloopauto's is variabel per moment en afhankelijk van veel factoren. Soms wil het ene bedrijf net wat meer betalen dan het andere bedrijf. Het kan daarom lonen om te vergelijken. Echter, houd er wel rekening mee dat de kosten van jouw auto doorlopen zolang als jij eigenaar bent van het voertuig. Meestal loont het daarom niet om voor een aantal tientjes te "shoppen" als het ophalen een aantal dagen langer op zich laat wachten.