Zijn autosloperijen met slechte weer geopend?

14/02/2021   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Sneeuwt het en is de weg bedolven onder een dikke witte laag sneeuw? Ligt de temperatuur ver onder nul en zijn de wegen glad door ijzel? Waait het extreem hard? Als je auto total loss is of als je apk verlopen is en je raak je auto aan de straatstenen niet meer kwijt, wil je hem waarschijnlijk zo snel mogelijk laten ophalen. Helaas kun je een kapotte auto of een auto zonder apk niet zelf wegbrengen. Door de slechte weersomstandigheden vraag je je af of jouw sloopauto wel gewoon op de "normale" manier opgehaald kan worden. In dit artikel leggen we je uit hoe het zit.

Kan jouw auto worden opgehaald ondanks het slechte weer?

Ja, dat kan zeker! Helaas kan het wel voorkomen dat de oprijwagens van de autosloperij minder frequent rijden, bijvoorbeeld omdat het langer duurt om andere auto's op te halen, omdat de wegen slecht begaanbaar zijn.

auto ophalen in de sneeuw

Hebben slechte weersomstandigheden invloed op de vergoeding?

Meestal is dat niet het geval, maar toch kan het in de praktijk wel zo zijn. Omdat het meer tijd kost om een auto op te halen met slecht weer, zijn de kosten voor het ophalen van de auto hoger dan normaal. Het kost meer tijd, dus meer loon om een auto op te halen. In de meeste gevallen merk jij daar als verkoper niet veel van, maar met extreem slechte weersomstandigheden kan een bedrijf ervoor kiezen om een lagere vergoeding te betalen of om een auto helemaal niet te kopen. Natuurlijk is de vergoeding afhankelijk van veel meer factoren.

Kan ik gewoon terecht voor tweedehands onderdelen?

Het bij een autodemontagebedrijf ophalen van tweedehands onderdelen is meestal wel gewoon mogelijk. Echter, bestellingen die met de post worden verstuurd, zijn soms vertraagd. Het probleem ligt dan meestal niet bij de autosloperij zelf, maar bij de vervoerder. Door slechte weersomstandigheden kan de bezorging meer tijd in beslag nemen dan normaal, waardoor het soms langer duurt voordat je het gewenste onderdeel in huis hebt.