Auto zelf naar de sloop brengen, hoe doe je dat?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Eerder schreven we al dat de vergoeding die je voor je sloopauto ontvangt meestal het hoogste is als je je auto zelf inlevert. De autosloperij hoeft dan namelijk geen kosten te maken om jouw sloopauto bij jou thuis op te halen. Maar hoe breng je een auto zelf naar de sloop? Wij leggen het aan je uit.

Auto zelf naar de sloop brengen, hoe doe je dat?

Heb je een autosloperij gevonden die jouw sloopauto wil kopen en afgesproken dat je de auto zelf naar de sloop brengt? Dan dien je te bepalen hoe je de auto gaat brengen. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de staat van jouw auto en de geldigheid van de APK.

Een rijdende auto met APK naar de sloop brengen, hoe doe je dat?

Rijdt jouw auto nog en is deze nog APK gekeurd? Dan kun je je auto rijdend naar de sloop brengen. Vergeet niet dat je daarna zonder vervoer zit, dus zorg eroor dat iemand jou op kan halen of dat je ander vervoer regelt om weer thuis te komen.

Een auto met mankementen of zonder APK naar de sloop brengen, hoe doe je dat?

Als jouw auto mankementen heeft en niet meer (goed) rijdt of als deze niet meer APK gekeurd is, mag je hem niet rijdend naar de sloop brengen. In zo'n geval zal je de auto op een aanhanger of autoambulance moeten vervoeren. Als je zelf niet over zo'n aanhanger beschikt, is dat meestal een kostbare aangelegenheid en kun je beter kiezen voor ophalen.

Auto laten brengen door een bergingsbedrijf

Staat jouw auto bij een bergingsbedrijf? In sommige gevallen - als jouw verzekering dat dekt - kun je de auto kosteloos naar de sloop laten brengen. Vraag bij jouw verzekeraar na wat de mogelijkheden zijn.

sleutel overhandigen bij sloopauto inleveren bij autosloperij

Sloopauto zelf inleveren of laten ophalen, wat is beter?

Er is geen beste keuze, omdat de keuze die voor jou het beste is afhankelijk is van jouw situatie.

Sloopauto inleveren of laten ophalen, verschilt de vergoeding?

Meestal is de vergoeding bij inleveren net wat hoger dan bij laten ophalen. Echter, omdat iedere autosloperij andere prijzen hanteert, kan het zomaar zijn dat je door te vergelijken een autosloperij vindt die meer wil betalen bij ophalen dan een andere autosloperij bij inleveren.

(Sloop)auto verkopen?