Sloopauto subsidie, bestaat dat?

14/04/2021   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Regelmatig krijgen wij van mensen de vraag of er subsidies bestaan die het verkopen van een sloopauto stimuleren. Wat men in de praktijk bedoeld is tweeledig. Het ene deel van de mensen vraagt zich af of er een vergoeding mogelijk is, omdat ze vroeger ooit hebben moeten betalen toen ze een sloopauto inleverden, terwijl het andere deel weleens iets heeft gelezen over sloopregelingen. Zit jij ook met deze vraag om de hiervoor genoemde redenen? Blijf dan lezen! In dit artikel geven we antwoord op beide vraagstukken.

Krijg je een vergoeding voor een sloopauto?

Ben je van plan om jouw auto te verkopen aan een autosloperij? Dan is het antwoord op deze vraag relatief eenvoudig: ja, je kunt meestal een vergoeding krijgen als je een sloopauto verkoopt. De vergoeding is afhankelijk van diverse factoren. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier verder.

Sloopregelingen: hoe zit dat precies?

De meeste mensen die zich afvragen of er subsidie mogelijk is, hebben ooit wat gelezen over sloopregelingen. Sloopregelingen worden door gemeentes ingezet om mensen sneller aan een nieuwe auto te krijgen. Ze zijn bedacht om het inleveren en laten slopen van oude, vieze (bedrijfs)auto's te stimuleren. In ruil voor het feit dat jij je oude auto (eeder) laat slopen, ontvang je een subsidie, die eigenlijk altijd alleen te gebruiken is als "korting" op de aanschaf van een nieuwe schonere wagen. Meer informatie over sloopregelingen lees je in dit artikel. Een belangrijk feit is wel dat de auto ook echt daadwerkelijk gesloopt moet worden. Sommige autosloperijen slopen specifieke voertuigen liever niet, maar exporteren ze naar het buitenland. Dat is uiteraard niet de gedachte achter de sloopregeling.

Sloopauto subsidie

Sloopregeling en vergoeding

De vergoedingen en de subside bestaan naast elkaar. Als je een auto laat slopen, zodat je gebruik kunt maken van de sloopregeling, kun je nog steeds (in de meeste gevallen) een vergoeding verwachten.

Conclusie: bestaat er een subsidie voor sloopauto's?

Het antwoord op de vraag is eigenlijk ja. De subsidie wordt weliswaar niet uitgekeerd, maar kun je gebruiken als "korting" om een nieuwe schone auto aan te schaffen. Daar bovenop krijg je, afhankelijk van diverse factoren, een vergoeding.