Sloopauto verkopen via internet

26/11/2018   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Op een gegeven moment is het moment daar. Je oude trouwe bolide is kapot. De motor is stuk gegaan, de versnellingsbak is vastgelopen of de koppakking is lek. Je hebt de auto naar de autogarage toegebracht, maar de kosten voor het repareren van de auto blijken veel hoger dan de restwaarde van de auto. Het is beter om de auto te verkopen en het geld te gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe auto. Je probeerde het al op marktplaats, maar zonder succes. Geen enkele reactie! Dat is erg jammer, want je moest meer dan € 20,- betalen om de advertentie te plaatsen.

Sloopauto verkopen kan online!

Hoewel je er misschien nog niet bekend mee bent, is het goed mogelijk om je sloopauto verkopen via internet, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Aan veel marktplaatsen moet je een vergoeding betalen voor het plaatsen van een advertentie. Tegenwoordig zijn er een hoop alternatieven. Je kunt je auto online verkopen op een zogenaamde auto verkoop site. Deze sites worden gerund door bedrijven die auto's inkopen, zoals autosloperijen en autohandelaren. Soms kopen deze inkoopbedrijven de auto zelf en soms verspreiden ze auto binnen hun netwerk. Het mooie aan deze manier van verkopen, is dat de bedrijven werken volgens het no cure no pay principe. Je betaalt dus niets om de auto te plaatsen op het platform. Jouw bijdrage wordt verdisconteerd in de vergoeding die je ontvangt. De koper zal een klein bedrag afdragen aan de eigenaar van het platform als hij niet de eigenaar is. Is de platform eigenaar zelf de koper? Dan ontvang je het volledige bedrag.

Vrijblijvend en gratis je sloopauto verkopen

Het aanbieden van een vertuig op dergelijke verkoopsites is vrijblijvend. Als je een auto plaatst hoef je hem dus niet per se te verkopen. Je bepaalt in de meeste gevallen zelf wanneer je besluit het voertuig te verkopen. Toch is het verstandig om goed te lezen welke regels voor het platform gelden. In sommige gevallen moet je de auto zelf brengen en dat is niet fijn als de auto veel schade heeft opgelopen. In andere gevallen wordt de auto, soms gratis, opgehaald. De vergoeding is dan natuurlijk wel iets lager. De koper zal kosten moeten maken om de auto op jouw locatie op te halen.

Sloopauto verkopen via internet

Binnen 48 uur verkocht

Verloopt je apk bijna of staat de auto erg in de weg? Vaak is dat geen probleem. Er zijn bedrijven die direct een bod uitbrengen en een afspraak kunnen maken. Soms loont het om even te wachten op een beter aanbod, maar als de apk verloopt, ben je genoodzaakt om snel te handelen. Bovendien lopen de kosten van de wegenbelasting en de verzekering door. Hoewel dit vaak niet wordt opgemerkt betaal je al snel meer € 10,- per dag voor het behouden van de auto. Wachten op een bod dat slechts een of twee tientjes beter is, loont daarom vaak niet.

Direct een autosloperij benanderen via internet

Je kunt natuurlijk ook direct contact zoeken via de website van een autosloperij in de buurt. Op die manier weet je direct waar je aan toe bent en hoef je niet op een bod te wachten. De medewerkers van autosloperijen hanteren vaak vaste prijzen, waardoor je snel weet wat voor vergoeding je kunt verwachten. Op veel websites kun je een telefoonnummer vinden of je kunt je telefoonnummer achterlaten, zodat je snel wordt opgebeld.