Sloopwagen verkopen? Tips om je voor te bereiden op het traject van verkopen

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Is jouw auto rijp voor de sloop? Dan wil je er waarschijnlijk snel vanaf, maar wel een mooie vergoeding ontvangen. Daarom geven we je een aantal tips om de verkoop van jouw sloopwagen goed voor te bereiden.

Wat is een sloopauto of sloopwagen?

Er worden verschillende definities van het woord sloopauto gebruikt, namelijk sloopwagen, sloopvoertuig, autowrak, opgebruikte auto en demontage-auto. In alle gevallen gaat het om een auto die rijp is voor de sloop. Een sloopauto hoeft niet altijd kapot te zijn. Soms is de restwaarde zo laag dat alleen demonteren of slopen nog interessant is.

Wil je daar meer over wegen? Je lees er meer over in het artikel 'Wat is een sloopauto?'.

Zo bereid je je voor op het verkopen van je sloopwagen

In de meeste gevallen willen we zo snel mogelijk van onze sloopwagen af. Tegelijkertijd willen we er dan ook nog eens de beste prijs voor ontvangen. Helaas is beide niet vanzelfsprekend. Daarom is het verstandig om je goed voor te bereiden op het traject van verkopen. Daarvoor geven we een aantal tips.

1. Begin op tijd met het traject van verkopen

Het klinkt o zo logisch, maar het komt heel vaak voor dat mensen pas op het allerlaatste moment ervoor kiezen om hun auto naar de sloop te brengen. Bijvoorbeeld omdat de APK binnen een aantal dagen verloopt en reparaties te duur zijn of omdat ze het geld echt nodig hebben. De medewerkers van autosloperijen voelen zo'n situatie haarfijn aan en maken gebruik van zo'n situatie. Zorg er daarom voor dat je op tijd begint en genoeg tijd hebt voor het traject van verkopen.

2. Zorg dat je papieren op orde zijn

Om een auto over te kunnen schrijven, heb je een complete set autopapieren nodig. Zorg dat je papieren van te voren compleet zijn. Op die manier voorkom je dat de auto ter plekke niet kan worden overgeschreven of dat een autosloperij minder vergoeding betaalt omdat er administratieve kosten moeten worden gemaakt.

3. Maak je auto netjes voor verkoop

Waarschijnlijk denk je 'mijn auto wordt toch gesloopt, waarom zou ik hem netjes maken?', maar toch is het verstandig om je sloopauto - zeker als het om een wat nieuwere of duurde auto gaat en er foto's worden opgevraagd - netjes te maken voordat je hem gaat verkopen. We zijn namelijk geneigd om iets dat er vies uitziet als minder waardevol te beschouwen. Een auto die erg vies is, straalt eerder uit dat deze niet goed onderhouden is.

Wil je daar meer over weten? Lees dan dit artikel over het schoonmaken van je sloopauto.

4. Probeer de marktconforme waarde zo goed mogelijk in kaart te brengen

Hoewel in het in de praktijk lastig is om de waarde van jouw sloopauto te bepalen, is het verstandig om toch van te voren een beeld te vormen van de waarde van jouw voertuig. Zoek bijvoorbeeld op online marktplaatsen naar auto's in een vergelijkbare staat.

Let op: het is wel belangrijk om te beseffen dat een auto op marktplaatsen vaak aangeboden wordt met een vraagprijs. De prijs die je online ziet, is daarom zeker niet altijd de prijs die daadwerkelijk betaald wordt.

Mini sloopauto op oprijwagen

5. Bepaal of je de auto zelf wilt inleveren of op wilt laten halen

Laten ophalen klinkt natuurlijk heel handig. Zeker als je auto kapot is of als de APK verlopen is, waardoor je niet meer met de auto op de openbare weg mag rijden. Echter, met het ophalen van jou aut kosten gepaard. Rijdt jouw auto nog? Dan kun je je aangeven dat je jouw auto zelf kunt komen brengen. In sommige gevallen krijg je dan een hogere vergoeding.

6. Zoek van te voren uit welke bedrijven je gaat benaderen

Door van te voren te onderzoeken welke bedrijven je gaat benaderen, wapen je jezelf tegen doorgewinterde autohandelaren. Staan er meerdere bedrijven op jouw lijstje en wil bedrijf #1 of #2 jouw sloopauto niet kopen tegen de door jouw gewenste prijs? Dan weet je al van te voren dat er meerdere potentiële kopers zijn. Bovendien krijg, als je je sloopauto bij verschillende bedrijven aanbiedt, een beter beeld van de marktconforme waarde.

7. Maak duidelijke afspraken met jezelf en houd vast aan je plan

Het klinkt zo makkelijk, maar doorwinterde autohandelaren zijn erg goed in onderhandelen. Houd daaromvast aan je plan. Door eerst goed in kaart te brengen wat er allemaal mogelijk is, haal je het maximale uit de verkoop.

Snel je sloopwagen verkopen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

(Sloop)auto verkopen?