Auto naar de sloop: 1000 euro voor een sloopauto, kan dat?

01/11/2021   |   25/11/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

1000 euro voor een sloopauto? Vrijwel iedereen die ooit een auto naar de sloop bracht, zal deze vraag negatief beantwoorden. Immers ontvingen bijna al die mensen een (veel) lager bedrag. De luxe-autokerkhoven, zoals we die uit Dubai kennen, spreken voor Nederlanders tot de verbeelding. Toch is het niet helemaal onmogelijk om je sloopauto voor 1.000 euro te verkopen. Hoewel de meeste mensen bij een sloopauto denken aan een afgetrapte, kapotte oude auto, hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. In dit artikel vertellen we je wat je kunt verwachten als je een sloopauto verkoopt en of een vergoeding van 1.000 euro realistisch is.

Wat is een sloopauto?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat een sloopauto is. Het zal je misschien verbazen, maar in de Van Dale staat geen definitie van het woord. Autosloperijen.nl definitieert een sloopauto als een auto die rijp is voor de sloop. Echter, dat betekent, terwijl veel mensen daar onterecht anders over denken, niet dat het om een waardeloos voertuig moet gaan. In sommige gevallen is het repareren van een voertuig gewoon niet meer rendabel, maar leveren de afzonderlijke onderdelen nog een hoop geld op. Ook dan spreken we over een sloopauto. Wil je meer over sloopauto's weten? Hier leggen we uitgebreider uit wat een sloopauto is.

Heeft een sloopauto een minimale waarde?

Een sloopauto heeft geen minimale waarde. De waarde is afhankelijk van allerlei factoren, zoals de staat waarin deze verkeert, het merk en type, het bouwjaar, de kilometerstand en de markt. Wil je meer weten over de minimale waarde? Je lees het hier.

1000 euro auto naar de sloop

En een maximale waarde dan?

Hoewel je vaak hoort en leest dat men een kleine vergoeding ontvangen heeft voor een sloopauto, bijvoorbeeld 100, 150 of 250 euro, is er geen maximale waarde. Het is zeker zo dat de meeste vergoedingen binnen een bepaalde bandbreedte vallen, maar er zijn genoeg uitzonderingen. Is jouw oude Porsche niet meer te repareren, maar zijn de onderdelen erg gewild? Dan kan jouw oude Porsche zomaar (veel) meer opleveren dan 1.000 euro.

Kan er een sloopauto 1.000 euro of meer opleveren?

Op basis van de bovenstaande informatie kun je maar een ding concluderen: het is mogelijk dat een sloopauto meer dan 1.000 euro oplevert. Echter, helaas zal het in de praktijk niet zovaak voor komen. Heb jij een auto waarvan je zeker weet dat de restwaarde hoger ligt dan 1.000 euro? Dan kun je hem met een gerust hart aanbieden bij één of meerdere autosloperijen in de buurt om op die manier te achterhalen of zij dat ervoor willen betalen. In de praktijk is men bereid om de portemonnee te trekken voor jonge en zeldzame auto's, als ze er maar aan kunnen verdienen.

Benieuw naar wat jouw sloopauto waard is? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!