Duitse auto naar de Nederlandse autosloperij, kan dat?

27/07/2020   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Ben je op vakantie in Nederland met je Duitse auto en heb je pannen, ben je woonachtig in de grensregio en heb je een ongeval gehad in Nederland of wil je gewoon snel van je tweedehandse Duitse auto af? In al deze gevallen kun je je wenden tot een Nederlandse autosloperij voor het inleveren van je kapotte sloopauto of schade. Je kunt een Duitse auto, in welke staat de auto dan ook verkeert, namelijk gewoon inleveren bij een Nederlandse sloop. Met wat geluk ontvang je zelfs een mooie vergoeding voor je oude wagen!

Verschillen tussen het inleveren van een Nederlandse en een Duitse auto

In Nederland is je auto, via het chassisnummer, gekoppeld aan een kenteken. Verkoop je je oude auto? Dan wordt de nieuwe eigenaar geregistreerd als de houder van de auto én het kenteken. Wil je je auto laten slopen? Dan ontvang je van een medewerker van de autosloop een zogenaamd vrijwaringsbewijs als het eigendom is overgedragen. Met dit bewijs kun je aantonen dat je niet langer als houder van het de kenteken, en daarmee de auto, staat geregistreerd. De wegenbelasting vervalt daarna en ook de autoverzekering kun je met de vrijwaring stopzetten.

In Duitsland werkt de registratie van auto's net even anders. Duitse kentekens zijn namelijk niet direct aan de auto gekoppeld. Als je je auto wilt verkopen, hou je je kenteken en geef je je autopapieren mee aan de koper. De koper kan dus ook een autosloperij zijn! Je Duitse autopapieren laat je achter bij de koper en indien gewenst kun je om een bewijs van inlevering (sloop) vragen.

Duitse auto sloop

Levert een Duitse sloopauto geld op?

Ook een Duitse sloopauto kan geld opleveren als je hem inlevert bij een Nederlandse autosloperij. Hoewel de autosloperij geen slooppremie zal ontvangen voor de Duitse auto, kunnen de losse onderdelen voldoende waarde vertegenwoordigen om toch een mooie vergoeding te betalen voor de oude auto. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact op met een autosloperij in jouw buurt. Aan de hand van verschillende factoren zal een medewerker de vergoeding bepalen. Je bepaalt zelf of je wel of niet akkoord gaat met het uitgebrachte bod.