Hoelang duurt het ophalen van een sloopauto?

14/10/2019   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

We kunnen ons voorstellen dat je zo snel mogelijk van je sloopauto of schadeauto af wilt als je deze eenmaal te koop aangeboden hebt. De wegenbelasting loopt door en ook voor de verzekering moet worden betaald. Opzich is dat geen probleem als er nog in de auto gereden wordt, maar in het geval van een auto met schade of een sloopauto zal er in de meeste gevallen niet meer met de auto worden gereden. Het is dan natuurlijk sonde van het geld om de kosten door te laten lopen. Ben jij benieuwd hoe snel je auto kan worden opgehaald? Daarover lees je meer informatie in dit artikel.

Wanneer wordt mijn auto opgehaald?

Wil je je auto op laten halen door een (sloopauto) ophaaldienst? Dan is het handig om te weten hoelang het ongeveer duurt voordat je auto opgehaald wordt. Sommige mensen zijn in de verwachting dat een sloperij direct personeel en auto's klaar heeft staan om de sloopauti op te halen. Hoewel dat in sommige gevallen, op rustige dagen, ook daadwerkelijk kan, is het in de meeste gevallen niet zo. Omdat autosloperijen vaak meerdere auto's op meerdere adressen op één dag op moeten halen, zal er in de meeste gevallen een afspraak worden ingepland. Reken daarom altijd op minimaal één of twee dagen wachttijd als je je auto wilt laten halen.

hoelang sloopauto ophalen

Uitzonderingen

Is je auto volledig total loss en niet meer rolbaar? Dan kan het ophalen van de auto nog weleens wat langer gaan duren. Een niet-rolbare auto kan niet worden opgehaald met een oprijwagen en daarvoor dient een takelwagen uit te rukken. Dit is niet alleen duurder, maar ook tijdrovender. Ook als je verder van een specifieke autosloperij af woont waar mee je in zee wilt gaan, kan het soms wat langer duren.

Overigens is het belangrijk om te beseffen dat de meeste bedrijven niet in de avonduren en op zondag en/of op feestdagen werken. Op zaterdag zijn ze meestal halve dagen geopend. Houd hier rekening mee als je een afspraak in gaat plannen.

Hoe ga je te werk?

Wil je zo snel mogelijk van je auto af? Dan is het verstandig om duidelijk afspraken te maken. Plan de afspraak zo snel mogelijk in, maar hou rekening met het feit dat niet alle beloftes worden nagekomen. Is een belofte onrealistisch? Dan kun je beter op zoek gaan naar een ander bedrijf. Hou er tegelijkertijd rekening mee dat meer spoed vaak ook meer geld kost. Is het voor jou niet belangrijk dat je auto direct opgehaald wordt, maar heb je liever een iets hogere vergoeding? Dan kun je ook wat meer tijd nemen. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de baten. Kost jou stilstaande auto meer geld dan de extra vergoeding? Dan kun je beter op zoek gaan naar een ander bedrijf dat je auto sneller kan op kan komen halen.