Auto zonder banden en/of velgen verkopen, kan dat?

07/09/2020   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Wil het maar niet lukken om jouw oude auto voor een mooi bedrag van de hand te doen? Dan kun je je ervoor kiezen om je auto te laten slopen en naar de autosloperij te brengen. De wegenbelasting en je autoverzekering lopen immers gewoon door en ook de APK moet tijdig worden verlengd. Het enige waar je mee in je maag zit, is die dure set velgen en banden die je net onder je auto hebt laten leggen. Kun je een auto ook zonder velgen en banden verkopen? Daarover geven we je in dit artikel meer informatie.

Kan je een auto zonder banden en/of velgen verkopen?

Het antwoord op deze vraag is "ja". Echter, het zal niet gemakkelijk zijn om een koper te vinden die de auto bij jou op locatie wil ophalen als de auto niet op banden en/of velgen staat. Een auto die niet op banden staat, is namelijk niet rolbaar en daardoor niet gemakkelijk te verplaatsen. Het autosloopbedrijf zal iemand met een takelwagen op pad moeten sturen en dat is meestal (veel) duurder dan het transport met een oprijwagen.

auto zonder banden velgen verkopen

Hoe kun je het beste te werk gaan?

Gelukkig zijn er twee manieren waarop je je auto toch gemakkelijk zonder velgen en banden kunt verkopen.

  • De eerste manier is door hem zelf weg te brengen. Op locatie kunnen de banden en velgen worden verwijderd, want daar is vaak het benodigde materiaal, zoals een heftruc, aanwezig om een auto zonder banden te transporteren.
  • De tweede manier is misschien iets omslachtiger, maar wel fijn als jouw auto niet meer rijdt. Je kunt aan de medewerker van de autosloperij vragen of de auto met banden kan worden opgehaald. Vervolgens maak je de afspraak dat jij de banden en velgen bij het bedrijf in kwestie op komt halen.

Krijg ik nog wel een vergoeding?

De vergoeding die je ontvangt voor je sloopauto, is deels afhankelijk van de hoeveelheid tijd die de medewerkers kwijt zijn aan jouw auto, maar ook van andere factoren. De banden en velgen vertegenwoordigen een belangrijk deel van de restwaarde van jouw auto, dus als jij ze wilt houden, heeft dat een negatieve impact op de vergoeding die je ontvangt. Wil dat zeggen dat je niks meer krijgt? Nee dat niet! Er zijn nog genoeg bruikbare onderdelen. Door goed te onderhandelen kun je toch nog enkele tientjes tot soms wel honderden euro's voor je sloopauto terugkrijgen!