Moet je een auto schoonmaken voordat je hem naar de autosloperij brengt?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Ben je van plan om je auto naar de sloop te brengen, bijvoorbeeld omdat je voertuig (economisch) total loss is of omdat er niemand geïnteresseerd is in jouw sloopauto? Dan vraag je je misschien af of dat je je sloopauto nog moet wassen en schoonmaken voordat je hem inlevert. In dit artikel leggen we uit of dat dat nodig is en of het wassen van de auto de hoogte van de vergoeding die je ontvangt, beïnvloedt.

Een auto wassen voordat je hem naar de sloop brengt, is dat nodig?

In principe is het niet nodig om een sloopauto schoon te maken voordat je hem naar de sloperij brengt. Toch is het wel netjes om de auto op te ruimen, immers moet de auto anders door medewerkers van de autosloperij worden opgeruimd voordat ze hem uit elkaar halen. Tegelijkertijd kan de staat van jouw voertuig de hoogte van de vergoeding die je ontvangt, beïnvloeden.

Levert een vieze auto minder op?

De kans bestaat dat een hele vieze auto, zowel vies aan de buitenkant als vies aan de binnenkant, minder oplevert dan een schone auto. Dat heeft verschillende redenenen:

  • We zijn geneigd om zaken die er smerig uitzien als minder waardevol te beschouwen, waardoor de kans bestaat dat je een lagere vergoeding ontvangt.
  • Sommige auto's kunnen, als ze nog in een redelijke staat verkeren, worden verkocht op de tweedehands markt. Echter, als het interieur van de auto erg smerig is, moet het interieur eerst grondig worden schoongemaakt en dat brengt extra kosten met zich mee.
  • Is de auto niet meer geschikt voor de tweedehands markt? Mogelijk kan het gedemonteerde interieur nog wel aangeboden worden op de tweedehands markt. Echter, dat kan alleen als het schoon is en in goede staat verkeert. Is jouw interieur erg vies? Dan moet deze eerst gereinigd worden. Dan kan dat de waarde van jouw sloopauto negatief beïnvloeden.

Vieze auto

Hoeveel levert een gemiddelde sloopauto op?

Gemiddeld levert een sloopauto enkele tientjes tot een paar honderd euro op, maar de vergoedingen lopen uiteen. De waarde van een sloopauto is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat waarin deze verkeert, het bouwjaar, het merk en het model. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier verder.

Vieze auto verkopen aan de sloop? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

(Sloop)auto verkopen?