Afgemelde auto of auto zonder kenteken verkopen aan de sloop, kan dat?

02/01/2023   |   23/01/2023   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Vroeger was het toegestaan om een auto in eigen beheer te slopen. Hobbyisten en handige Harry's maakten gebruik van deze mogelijkheid als zij nog een leuke zakcentje aan de auto wilden overhouden of als zij bepaalde onderdelen in de toekomst zelf nog konden hergebruiken. Hoewel het tegenwoordig niet meer mogelijk is om het kenteken van jouw auto zelf te beëindigen, kan het natuurlijk wel zo zijn dat je nog steeds een afgemelde auto in bezit hebt. Wil je van zo'n auto af? In dit artikel leggen we uit of je een afgemelde auto of auto zonder kenteken naar de sloop kunt brengen, of dat je een vergoeding krijgt en of dat (gratis) ophalen mogelijk is.

Een afgemelde auto of auto zonder kenteken naar de sloop brengen, kan dat?

Ja, je kunt een afgemelde auto of auto zonder kenteken naar de sloop brengen. Omdat de auto niet meer gekentekend is, hoeft deze niet meer afgemeld te worden. Je ontvangt daarom geen vrijwaring.

Afgemelde auto of auto zonder kenteken verkopen aan de sloop? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

oude auto zonder kenteken in schuur

Ontvang je een vergoeding?

De vergoeding die je ontvangt voor een afgemelde auto of auto zonder kenteken is - net als bij de sloopauto met kenteken - afhankelijk van de staat waarin de auto verkeert. In sommige gevallen krijg helemaal geen vergoeding, in andere gevalle een paar tientjes of soms wel honderden euro's.

Onze ervaring is dat bijna alle afgemelde auto's die tegenwoordig nog ingeleverd worden al grotendeels gedemonteerd zijn. Logischerwijs is de vergoeding voor deels gedemonteerde auto's lager dan die voor auto's die in goede staat verkeren.

Kan een afgemelde auto of auto zonder kenteken worden opgehaald?

Dat hangt af van de staat waarin de auto verkeert. Het moet voor de autosloperij lonen om de auto op te komen halen, want het ophalen van een auto brengt kosten met zich mee. Sommige autosloperijen zullen het ophalen daarom weigeren.

Gaat het om een rollende, complete auto? Dan is (gratis) ophalen in de meeste gevallen mogelijk. Gaat het om een niet-rollende auto die al grotendeels gedemonteerd is? Dan is de kans groot dat de auto niet (gratis) kan worden opgehaald.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.