Sloopauto vandaag nog laten ophalen, kan dat?

04/01/2021   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Bezit je een sloopauto waarvan de APK morgen afloopt? Heb je geen geld meer om je auto te betalen? Staat jouw oude auto eigenlijk alleen maar in de weg? Dan wil je vast dat jouw auto zo snel mogelijk wordt opgehaald. De kosten van je auto, zoals de kosten van de autoverzekering en de wegenbelasting, lopen immers door en als je auto niet APK-gekeurd is kun je zelfs een boete krijgen. In dit artikel geven we je meer informatie over de snelheid waarmee medewerkers van de autosloperij jouw sloopauto kunnen ophalen.

Vandaag verkocht, vandaag opgehaald?

Het klinkt niet realistisch, maar er zijn autosloperijen die een auto die ze vandaag aangeboden krijgen en kopen, vandaag nog ophalen. Toch is dat tegenwoordig eerder uitzondering dan regel. Over het algemeen werken autosloperijen met een planning. Dat wil zeggen dat je een afspraak maakt en samen met de medewerker van de autosloperij een gewenste dag, locatie en tijdstip uitkiest.

Sloopauto vandaag nog ophalen

Help, mijn auto moet echt vandaag weg!

Als je auto echt vandaag weg moet, dan kun je contact opnemen met verschillende autosloperijen in de buurt. Mogelijk zijn er autobedrijven die nog een gaatje hebben in hun planning hebben, waardoor jij snel aan de beurt bent. Echter, hou er wel rekening mee dat het met spoed ophalen van een auto er meestal toe leidt dat de vergoeding voor de auto lager is. Tevens is het belangrijk om te beseffen dat de meeste bedrijven niet in de avonduren en op zondag en/of feestdagen werken. Op zaterdag zijn autosloperijen vaak halve dagen geopend.

Let op: pas als de auto gevrijwaard is, ben jij niet langer de eigenaar en vervallen je verplichtingen. Zorg er dus voor dat je ter plaatse de vrijwaring in handen krijgt of maak duidelijke afspraken met de medewerker die de auto op komt halen.

Gratis ophalen, de hoogte van de vergoeding en andere voorwaarden

Omdat je geen extra kosten wilt maken, is het verstandig om goed rond te kijken en eventueel te vergelijken. De meeste autosloperijen halen sloopauto's gratis op en betalen daarbovenop een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van allerlei factoren, waaronder het merk en type auto, de staat waarin deze verkeert, het bouwjaar en de kilometerstand en verschilt bovendien per autosloperij. Het kan daarom lonen om met meerdere bedrijven contact op te nemen.