Auto naar de sloop

10/09/2018   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Ieder jaar opnieuw worden er heel wat auto's naar de sloop gebracht. Wanneer een auto in een ongeval betrokken is geraakt en de schade in die mate is dat de auto niet meer te herstellen is, wordt er doorgaans altijd voor gekozen om bruikbare stukken uit de auto te verwijderen. Vervolgens gaat de auto naar de sloop en wordt deze geperst tot een gemakkelijk transporteerbaar geheel. Deze stukken gaan vervolgens naar metaalrecyclingsbedrijven die het metaal omsmelten tot nieuwe producten. Op deze manier gaat er van een auto bijna niets verloren en wordt ook de impact op ons milieu van de auto-industrie zoveel mogelijk beperkt.

De prijs van een sloopauto

De eerste vraag die u zich ongetwijfeld stelt is: wat leert een sloopauto op? Uw auto naar de sloop breng is welliswaar eenvoudig, maar het spreekt voor zich dat u een mooie vergoeding wilt ontvangen. Om een zo'n hoog mogelijk bedrag voor een voertuig te ontvangen, bieden veel mensen hun voertuig eerst aan bij andere particulieren, autobedrijven en handelaars. Wanneer de auto zwaar beschadigd is, leidt dit vaak tot grote problemen. Niet iedereen kan een kapotte auto vervoeren en bovendien zien veel bedrijven er geen brood in. Gelukkig betalen autosloperijen tegenwoordig een mooie vergoeding voor uw sloop of schadeauto. De vergoeding varieert van enkele tientjes tot soms wel duizenden euro's en is afhankelijk van de staat, het bouwjaar, de kilometerstand en andere factoren.

Sloopauto

Waarom breng ik mijn auto naar een autosloperij?

Stelt u zich eens voor wat er zou gebeuren als we onze auto's niet naar de sloperij zouden brengen. Binnen de kortste keren zou het aantal auto's zich opstapelen en zou de impact op ons milieu enorm zijn. Het naar de sloop brengen van een kapotte auto of autowrak is in Nederland vanzelfsprekend geworden. Toch is dit nog niet overal ter wereld het geval. In bepaalde landen worden auto's langs de weg gedropt en nooit meer opgehaald. Helaas is er in dit soort landen nog veel werk aan de winkel.