Hoe krijg ik de hoogste prijs voor mijn auto?

04/02/2019   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Als je op deze pagina terecht gekomen bent, ben je misschien nog niet zo bekend met het verkopen van je auto of sloopauto. Daarom geven je een aantal tips om de hoogste prijs voor je oude tweedehands auto te ontvangen. Als je deze tips goed doorneemt, ben je goed voorbereid om een marktconforme vergoeding voor je auto te ontvangen.

Beoordeel je eigen auto

Het proces van verkopen begint bij het goed beoordelen van je eigen auto. Is jouw auto echt een sloopauto of vertegenwoordigt de auto nog een waarde op de tweedehands markt. Het spreekt voor zich dat een auto die op de tweedehands markt kan worden verkocht over het algemeen meer waard is dan een auto die aan de autosloperij wordt verkocht. Beoordeel je auto altijd objectief. Als je bepaalde gebreken verzwijgt, loopt je uiteindelijk tegen de lamp. Vrijwel iedere particuliere koper of handelaar zal de auto ter plekke goed inspecteren. Heb jij bepaalde schades of defecten niet doorgegeven? Dan leidt dit tot een hoop irritatie bij de potentiele koper. Hij zal van de koop af zien of een lager bod uitbrengen. Het verkopen van je auto kost je op die manier meer tijd.

Door jouw auto te vergelijken met andere vergelijkbare auto's die te koop staan op online marktplaatsen krijg je een beeld van de prijs van je voertuig. Het is belangrijk om in acht te nemen dat een vraagprijs geen definitieve prijs is. Iemand die € 2000,- voor zijn auto vraagt, zal waarschijnlijk ook akkoord gaan met € 1.750,-. Als je merkt dat het aanbod groot is en de meeste auto's al lang te koop staan, dan kun je er vanuit gaan dat de vraagprijzen te hoog zijn. Schets jezelf daarom geen onrealistische prijs voor. Dit leidt tot teleurstelling achteraf.

Neem ook in acht dat als jij je auto wilt verkopen aan een handelaar dat je nooit de prijs krijgt die autobedrijven voor hun auto vragen. Een handelaar moet winst maken op jouw auto en zal daarom een marge berekenen om winst te kunnen maken.

Hoogste prijs auto tips

Bepaal de urgentie van verkopen

Als je snel van je auto af wilt, is het verstandig om een lagere vraagprijs te hanteren. Ben jij de goedkoopste op het internet? Dan zullen potentiele kopers zich eerder tot jou wenden. Neem altijd in acht dat een stilstaande auto (tenzij geschorst) ook geld kost. De wegenbelasting loopt door en de autoverzekering moet worden betaald. Een stilstaande auto kost je maandelijks al snel € 100,- of meer . Het loont dus niet de moeite om voor een paar tientjes verschil een week te wachten. De maandelijkste kosten zijn dan hoger dan de extra vergoeding die je ontvangt.

Vergelijken

Benader een of meerdere autosloperijen, handelaren of auto inkoop bedrijven in jouw buurt. Je zult merken dat de meeste partijen ongeveer hetzelfde bod uitbrengen. Tegenwoordig zijn de meeste sloperijen zich er van bewust dat er meerdere kapers op de kust zijn. Onderbieden heeft vaak geen zin. Het is vooral belangrijk om hun voorwaarden goed te vergelijken. Het kan best zijn dat een bepaalde autosloperij iets meer betaalt, maar als dat betekent dat je langer moet wachten tot de auto opgehaald wordt, dan verdwijnen de baten als sneeuw voor de zon. Sommige autosloperijen halen de auto ter plekke op, terwijl andere sloperijen verwachten dat je de auto komt brengen. Neem al deze variabelen mee in het maken van je keuze.

Maak duidelijk afspraken

Heb je je keuze gemaakt? Maak dan duidelijk afspraken. Helaas komt het vaak voor dat potentiele kopers toch van hun koop af zien. Ze komen niet opdagen of ze bieden ter plekke toch minder. Dit leidt tot een hoop ergernis. Heb jij een afspraak gemaakt voor een bepaalde dag en is de koper na 24 uur nog steeds niet komen opdagen? Helaas kun je er dan vaak van uit gaan dat de koper niet zal komen opdagen. Als de koper toch nog wil komen, zal hij in vrijwel alle gevallen contact opnemen.