(Gedeeltelijk) gedemonteerde auto aan de sloop verkopen, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Misschien houd jij je hobbymatig bezig met oude auto's en klus je al enkele jaren in je garage of schuur. Helaas heb je steeds minder tijd voor je hobby en inmiddels begint die deels gedemonteerde auto flink in de weg te staan. Omdat de auto al gedeeltelijk is gedemonteerd, vraag je je misschien af wat je ermee aan moet. De auto is geschorst en mag niet meer de weg op en je bent niet in het bezit van een oprijwagen om de auto zelf weg te brengen. Je hebt al geprobeerd om je auto te verkopen via een van de vele online marktplaatsen, maar helaas zonder succes. De laatste mogelijkheid is verkopen aan de autosloperij, maar wil men de auto nog wel kopen en ophalen?

Gedemonteerde auto verkopen en gratis ophalen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Mag je zelf onderdelen van je auto afhalen?

Ja, dat mag zeker! Het maakt niet uit of dat je een aantal onderdelen zelf wilt verkopen of dat je ze wilt bewaren voor gebruik in de toekomst. Meer informatie over het zelf slopen van een auto vind je hier.

Zelf een auto afmelden voor sloop, kan dat?

Vroeger was het mogelijk om zelf een gedemonteerde auto af te melden voor sloop, maar tegenwoordig kan dat niet meer. Een auto kan alleen nog worden gesloopt door een door de RDW erkend autodemontagebedrijf. Neem daarom contact op met een autosloperij bij jou in de buurt.

gedemonteerde auto zonder wielen

Hoeveel is een (gedeeltelijk) gedemonteerde auto waard en kan deze gratis worden opgehaald?

Dat verschilt per situatie. Echter, verwacht voor een (gedeeltelijk) gedemonteerde sloopauto of schadeauto geen hoge vergoeding. De waarde is namelijk onder andere afhankelijk van de staat waarin de auto verkeert. Het zelf demonteren van onderdelen beïnvloedt de waarde uiteraard negatief. Zeker als dure onderdelen, zoals de katalysator, zijn gedemonteerd. Mocht het om een zeldzame en gewilde auto gaan, waarvan de overgebleven auto onderdelen nog steeds erg gewild zijn, dan levert je gedemonteerde auto misschien toch nog een leuk zakcentje op, maar in de meeste gevallen gaat het om tientjeswerk of moet je blij zijn als de sloopauto gratis kan worden opgehaaldBespreek van te voren duidelijk wat de mankementen zijn, welke onderdelen zijn gedemonteerd en in welke staat de auto verkeert. Zo voorkom je teleurstelling aan beide kanten.

Is de auto niet rolbaar, bijvoorbeeld omdat ook de wielen zijn gedemonteerd? Dan zal er waarschijnlijk een takelwagen langs moeten komen. Omdat de kosten van dergelijke vervoer aanzienlijk hoger zijn, is het niet altijd mogelijk om de gedemonteerde auto gratis op te halen, laat staan een vergoeding te betalen.

(Sloop)auto verkopen?