Gedemonteerde auto naar de autosloperij

12/09/2019   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Heb je de afgelopen jaren geklust aan een oude auto, maar wil je daar nu eigenlijk graag van af? Dan vraag je je misschien af of het mogelijk is om een gedeeltelijk gedemonteerde en uit elkaar gehaalde auto te verkopen aan de autosloperij. In dit artikel geven we je daarover meer informatie.

Auto naar de sloop

Misschien hou jij je hobbymatig bezig met oude auto's en klus je al enkele jaren in je garage aan je oude auto. Helaas heb je steeds minder tijd voor je hobby en inmiddels begint de auto in de weg te staan. Omdat de auto slechts gedeeltelijk is gemonteerd, vraag je je misschien af wat je er mee aan moet. De auto mag niet meer de weg op en je bent niet in het bezit van een oprijwagen. Je hebt al geprobeerd om je auto te verkopen via een van de vele online marktplaatsen, maar daarop zijn weinig mensen afgekomen. De laatste mogelijkheid die je rest is het brengen van de auto naar de sloperij. Echter, omdat je hiervoor een aanhanger moet huren, kan dat flink in de kosten lopen. Op zo'n moment kun je daarom beter eerst even bellen met de autosloperijen in jouw buurt. Afhankelijk van de auto kunnen ze de auto namelijk misschien wel gratis op komen halen en sommige gevallen zelfs nog een kleine vergoeding geven.

Gedemonteerde auto

Vergoeding

Verwacht voor een gedemonteerde sloopauto of schadeauto geen hoge vergoeding. Mocht het om een uiterst zeldzaam type gaan, waarvan de auto onderdelen nog steeds erg gewild zijn, dan levert je oude auto misschien toch nog een leuk zakcentje op, maar in de meeste gevallen moet je blij zijn als de auto gratis kan worden opgehaald. Bespreek van te voren duidelijk wat de mankementen zijn en in welke staat de auto verkeert. Zo voorkom je dat de medewerker van de autosloperij er ter plekke achterkomt dat de auto niet opgehaald kan worden met een oprijwagen. Is de auto niet rolbaar? Dan zullen ze misschien met een takelwagen moeten komen. Omdat de kosten hiervan aanzienlijk hoger zijn, is het niet altijd mogelijk om de auto gratis op te halen.