Sloopauto aanbieden

17/08/2020   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Ben je in het bezit van een oude (kapotte) auto, een auto die total loss is of van een sloopauto waar je zo snel mogelijk vanaf wilt en die je graag ter sloop wilt aanbieden bij een bedrijf in de buurt? In dit artikel leggen we aan je uit hoe je te werk gaat.

  1. Verzamel de eigendomspapieren van je auto: Je hebt autopapieren nodig als je je auto wilt verkopen. Ben je je autopapieren kwijt? Vraag dan eerst nieuwe papieren aan. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van nieuwe autopapieren en wanneer dat wel of niet noodzakelijk is. Op je autopapieren staat bovendien alle benodigde informatie over je auto.
  2. Doe voor onderzoek: Twijfel je of je auto echt naar de sloop toe moet? Dan kun je op een van de bekende marktplaatsen zoeken naar het aanbod van vergelijkbare auto's. Hou rekening met de staat van het voertuig, het bouwjaar, de apk en de kilometerstand. Is er vergelijkbaar aanbod en is de prijs verwaarloosbaar, dan is de sloop meestal goede optie. Het zelf verkopen van je auto aan andere particulieren kan namelijk erg tijdrovend zijn.
  3. Selecteer bedrijven in de buurt: Je kunt via internet eenvoudig op zoek naar autosloperijen en autodemontagebedrijven in de buurt. Selecteer er een aantal, zodat je zeventueel de vergoeding kunt vergelijken.
  4. Neem contact op met de autosloperijen: De meeste autosloperijen zijn per mail en telefonisch bereikbaar. Lever de benodigde gegevens, zoals het kenteken, informatie over staat en eventueel ook foto's aan, zodat de autosloperijen een bod uit kunnen brengen. Verzwijg geen zaken, want dan wordt de afgesproken vergoeding ter plekke niet betaalt.
  5. Overweeg de aanbiedingen: Het lijkt voor de hand te liggen dat je voor de hoogste vergoeding kiest. Toch dien je ook rekening te houden met nevenvoorwaarden, zoals de afweging om je auto zelf in te leveren of deze op te laten halen en het ophaaltermijn. Zeker als het om een kapotte auto gaat, is ophalen erg fijn en omdat de kosten van je autoverzekering en wegenbelasting doorlopen, is snel ophalen meestal gewenst.
  6. Ga akkoord met een uitgebracht aanbod: Als je akkoord gaat met een uitgebracht voorstel is het verstandig om goede afspraken te maken over het inleven of ophalen, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.
  7. Vrijwaring in ontvangst nemen: Om aan te tonen dat je geen eigenaar meer bent van het voertuig, ontvang je van de medewerker een vrijwaring. Met behulp van deze vrijwaring kun je je auto afmelden bij je autoverzekeraar.

Sloopauto aanbieden