Online autosloperij

24/05/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

De laatste decennia hebben we grote verschuivingen gezien. Waar men vroeger naar de winkel moest om een aankoop te doen, kan men tegenwoordig steeds makkelijker online aankopen doen. Het voornaamse voordeel: je hoeft je huis niet uit om een aankoop te doen en je aankopen worden soms zelfs dezelfde dag nog bezorgd. Deze trend van digitaliseren, zien we ook in de markt van autosloperijen. Wist je dat tegenwoordig bijna iedere autosloperij ook online actief is, bijvoorbeeld met een website, op Facebook of op LinkedIn? De online autosloperij is de toekomst.

Waarom bezoekt men een autosloperij (online)?

Een bezoek brengen aan een autosloperij gebeurt meestal om een van onderstaande twee redenenen:

  • Het verkopen van een auto.
  • Het kopen van een of meerdere tweedehands auto onderdelen.

Het online verkopen van een sloop- of schadeauto

Soms brengt men een bezoek aan een autosloperij om een sloopauto te verkopen. Vroeger was je in zo'n situatie noodgedwongen om langs een bedrijf in de buurt te rijden of om, met behulp van de Gouden Gids, te bellen naar verschillende autosloperijen die in jouw buurt actief waren. Vergelijken was erg lastig. Tegenwoordig is verkopen veel makkelijker! Vrijwel ieder autodemontagebedrijf heeft een eigen website met een hoop informatie. Informatie over het adres, de openingstijden en de dienstverlening. Bovendien bieden de meeste bedrijven een mogelijkheid voor jou om je auto aan hen te verkopen. Alles is ingericht om het jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Online tweedehands auto onderdelen kopen

Ook de markt voor tweedehands auto onderdelen is langszaamaan steeds meer verplaatst naar het internet. Natuurlijk kun je nog steeds een bezoek brengen aan een bedrijf in de buurt, maar dat is eigenlijk zonde als je de hele voorraad online al kunt vinden. Bovendien zijn er partijen, zoals de Onderdelenlijn, die het aanbod van verschillende bedrijven bundelen. Op die manier kun je veel sneller en gerichter zoeken naar het juiste onderdeel.

online autosloperij

Digitalisering

De digitalisering zal ook in de komende jaren blijven aanhouden. Steeds meer mensen kijken liever eerst op het internet, voordat ze een bezoek brengen aan een fysieke winkel. Zo voorkomen ze dat ze voor niks rijden en bovendien is vergelijken veel gemakkelijker online. Deze trend zal ook autosloperijen, die nog niet echt online actief zijn, ertoe dwingen om online actiever te worden. Onze verwachting is dan ook dat in de nabije toekomst vrijwel alle autosloperijen een eigen website, of in ieder geval social media kanalen, zullen beheren om op die manier hun klanten makkelijker te bedienen.